Monday, June 01, 2009

Unustatud mõisad 2009

Head sõbrad ja koostööpartnerid

Juba kuuendat suve on mõisakoolide uksed valla, et pakkuda täiendavaid võimalusi siseturismi elavdamiseks, Eestimaa avastamiseks.

Iga aastaga on mõisad, milles asuvad koolid, oma väärikat väljanägemist tagasi saanud. Mooste, Suure-Kõpu, Tammistu ja Olustvere on vaid mõned näited viimaste aastate suuremahulistest renoveerimistöödest.

Ka ajaloopärandi uurimise ja esitlemisega on tublisti edasi mindud. Mitmed mõisad on ajalooarhiivi abiga valmis saanud atraktiivsed ekspositsioonid. Kiltsi mõisakoolis valmis põhjalik ülevaatefilm kuulsast meresõitjast Adam Johann von Krusensternist.

Mõis on hea keskkond koolile. Mõisakoolide pingutusi kroonis sel kevadel Laupa Põhikooli edu. Tunnustuseks tehtud töö eest andis president Toomas Hendrik Ilves kooliperele üle Eesti kauni kooli auhinna.

Külastuspäevadeks on mõisakoolid põhjalikult ette valmistunud. Igal täistunnil toimub mõisates giidiga jalutuskäik, avatud on näitused ja kohvikud. Lisaks korraldatakse koolide tugevuste ja mõisate eripära rõhutamiseks kontserte, töötubasid ja muud huvitavat.

Külastuspäevad:

13.juuni, 27. juuni, 11, 12.juuli, 30. juuli, 8.august.

Mõisad avatud 10.00 kuni 18.40.

Lisainformatsiooni leiate www.unustatudmoisad.ee

Tulge meile külla ja võtke sõbrad kaasa!

Saatke palun kiri ka oma sõpradele ja tuttavatele edasi.

Kohtumiseni mõisas.


Teie mõisakoolid


No comments: